W grudniu odbyły się warsztaty dla uczniów z Zespołu Szkół Ogólnokształcących Integracyjnych nr 3 w Krakowie. Pod okiem pań Katarzyny Jagi-Stępień, Agnieszki Rysak i Agnieszki Siembidy szóstoklasiści nabywali umiejętności cukiernicze i kelnerskie. Wypiekali pierniczki, a następnie je dekorowali. Zapoznali się z ofertą edukacyjną naszej szkoły. Uczniowie poznali zasady savoir vivre, dotyczące kilku głównych dziedzin życia:
– nakrywania, podawania do stołu i jedzenia oraz picia
-wyglądu, prezentacji i właściwego ubioru
-zachowania się w szczególnych sytuacjach.
Poza tym uczniowie próbowali swoich sił w kelnerstwie np. w noszeniu tacy i nakrywaniu do stołu. Warsztaty były bardzo udane, a uczniowie Szkoły Podstawowej wyszli z nich bogatsi w nowo nabyta wiedzę i umiejętności oraz własnoręcznie zrobione pierniczki.